ÂDEM (a.s.),ADI BATMAK (İsmi silinmek), ADIM,ADİ İSKEMLE, ADLİYE,ADRES,AFET,AFYON YUTMAK,rüyada görmek

 


🌹 ÂDEM (a.s.): İlk insan ve ilk peygamber Hazret-i Adem'i kendi suretinde görmek, ilme ve fazilete delâlet eder. Rüyada Hazret-i Adem'e arkadaş olduğunu görmek, yüksek makamlara işarettir. Bu rüyayı gören zat eğer âlimse, bütün insanlar onun ilminden faydalanır. Yine Hazret-i Adem'i görmek, hacca gitmeye, dost ve ahbaplarıyla bir araya gelmeye, bazân da neslinin çoğalmasına delâlet eder. 

Nablûsî demiştir ki: 
- Rüyada Adem (a.s.)'i kestiğini görmek, sultana hiyanet, ana babaya ve öğretmene asi olmakla tâbir olunur. Bazı tâbirciler de şöyle demişlerdir: 
Rüyada Hazret-i Adem'i gören düşmanlarının sözüne aldanarak mağdur olur. Bir müddet sonra tekrar rahata kavuşur. Rüyada Hazret-i Adem'in rengini kaçık olarak görmek, bir yerden bir yere hicret ile tâbir olunur. Kendisinin Adem olduğunu veya Adem'e arkadaşlık ettiğini görmek, eğer ehilse melik olur.. Bazı kere de Hazret-i Adem'i görmek, rüya tâbircisi olmaya delâlet eder. Yine Hazret-i Adem'i görmek, kalın elbiseye ve ağlamaya, uzak bir yere yolculuğa delâlet eder. Çünkü Adem Nebi, Cennetten çıkarılıp dünyaya gönderilmişti ve o zaman çok ağlamıştı.. Hazret-i Adem'i çok iyi bir halde görmek, büyük hayra ve çok nimete işarettir.. Yine Hazret-i Adem'i görmek, günaha, günahtan sonra tevbeye delâlet eder. Çünkü ilk hata işleyen Adem'di ve ilk tevbe eden de yine Adem'dir..

🌹ADI BATMAK (İsmi silinmek): Rüyada adının gittiğini, isminin silindiğini görmek, itibar ve rağbete delâlet eder. Bazı kere de rızkın kesilmesine ve ecele işarettir. 

🌹 ADIM: Rüyada bir yeri adımladığını görmek, iş hayatında mühim meselelerle karşılaşmaya delâlet eder..

🌹ADİ İSKEMLE: Rüyada üzerine oturulan âdi iskemle görmek, kadına işarettir. Eğer iskemlenin üzeri güzel bir şeyle örtülü ise, hayırlı ve uğurlu kadına delâlet eder.. İskemle üstünde iskemle görmek, yüksek mevkilere delâlet eder..

🌹 ADLİYE: Rüyada adliye görmek hayıra yorumlanmaz. Kendini adliye binasında görmek, bazı işlerin halli için bir ihtardır.

🌹ADRES: Rüyada birinden adres aldığını veya birine adres verdiğini görmek, dost ve ahbapları ziyaret hususunda ihmale delâlet eder..

🌹 AFET: Rüyada tabiî âfetlere maruz kaldığını görmek, dinî vecibeleri terke ve günaha düşmeye delâlet eder. Bu rüya kişiye bir ihtar da olabilir. Bundan sonra kendisine dikkat etmesi gerekir..

🌹 AFYON YUTMAK: Rüyada afyon yuttuğunu görmek, unutkanlığa delâlettir ve insanın başına büyük işler geleceğinin habercisidir.

BÜYÜK İSLAMİ RÜYA TABİRLERİ ANSİKLOPEDİSİ

Ehl-i Kalem

Yayınlamadan önce mutlaka okur ve bilgilerimi güncellemiş olurum.. Rüya te'vili ve tefsiri özel ilgi alanımdır. Favori kitaplarım tasavvuf ve tefsir ağırlıklıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski