Son yayınlar

6/recent/ticker-posts

Kur’ân Okumak İçin Seçilen Vakitler



284- Sa’d ibn Ebî Vakkas'dan (radıyallahü anh) rivâyet edildiğine göre, şöyle demiştir:

“Kur’ân hatmi gecenin evveline rasgelirse, hatmeden üzerine sabahlayıncaya kadar melekler istiğfar ederler. Eğer hatmi gecenin sonuna rasgelirse, bir daha akşamlayıncaya kadar melekler ona istiğfarda bulunurlar.''[1]

1. Kur’ân Okumak İçin Seçilen Vakitler

Bil ki, Kur’ân okumanın en faziletlisi, namaz içinde olan okuyuştur. imâm Şafii'nin ve diğerlerinin (Allah hepsine rahmet etsin) mezheblerine göre, namazda Kur’ân okuyuşu ile kıyamı uzatmak, secdeyi ve diğer rükünleri uzatmaktan daha faziletlidir.

Namaz dışındaki okuyuşa gelince, bunun en faziletli olanı gece okuyuşudur. Gecenin son yarısında okumak da, evvelinden daha faziletlidir. Akşamla yatsı arasında okumak da iyidir.

Gündüz okuyuşunda faziletli olan sabah namazından sonraki okuyuştur. Kur'ân okumak hususunda mekruh hiç bir vakit yoktur, namaz kılınması yasak olan vakitlerde de, Kur'ân okumak için bir kerahet yoktur.

İbn Ebî Dâvud'un Muan ibn Rüfa'a'dan, o da şeyhlerinden (Allah ona rahmet etsin) rivâyet ettiğine göre, onlar ikindiden (ikindi namazından) sonra okumayı mekruh gördüler ve dediler ki: Bu vakitteki okuyuş, Yahudi'lerin ders vaktidir. Bu söz makbul değil ve bunun aslı da yoktur.

Günler içerisinde, cuma, pazartesi, perşembe ve Arefe günü seçilir. Zilhicce ayının ilk on günü ve Ramazan ayının da son on günü, daha faziletli olmalarıyle seçilirler. Aylar içinde de en faziletli okuyuş, Ramazan ayına mahsustur.

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Güzel bir yazı olmuş. Bende bu vakitleri severim. 😊

    YanıtlaSil
  2. İkindiden sonra da okuduğum oluyor bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kur'an her vakit okumak çok sevaptır sadece faziletine göre vakitleri açıklamışlar Allah dostları.. Allah cümlemizi çok okuyan amel eden ve sırlarını faziletine erenlerden eylesin..

      Sil